poniedziałek, 23 czerwca 2014

Soczewica na chlebek...

W piątek wybieramy się rodzinką nad polskie morze. Jak wiadomo z jadłospisem wegańskim w restauracjach marnie jest, więc ćwiczę się w prostych i szybkich zamiennikach serków do smarowania, serków twarogowych itd. W ramach tych ćwiczeń powstałą kolejna pasta. Aromatyczna i smaczna, a zarazem prosta i szybka w przygotowaniu.

                                                               by Alex

PASTA SOCZEWICOWO-PIECZARKOWA

Składniki: 3 duże pieczarki, garść posiekanego szczypiorku, 1 szklanka czerwonej soczewicy, sól, pieprz, papryka słodka.

Soczewicę gotuję do miękkości, odcedzam. Pieczarki siekam drobno, podsmażam i dodaję do soczewicy. Wrzucam szczypiorek doprawiam do smaku i gotowe. Fantastycznie smakuje z plasterkiem pomidora.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz