Pomysłów na wszelakie pasty do pieczywa jest mnóstwo, jak to się mówi, chleb czymś smarować trzeba. Wczoraj z racji braku takiego specyfiku na szybko powstała pasta tofu z pieczarkami. Niestety smak jej wczoraj jeszcze, czułam natomiast dziś z racji mega kataru nie wiem co jem.
by Alex
PASTA TOFU PIECZARKOWA
Składniki: opakowanie tofu naturalnego 180 g., 300 g. pieczarek, zielona cebulka dwa duże strąki, garść zielonej pietruszki, garść szczypiorku, sól, pieprz.
Pieczarki i cebulkę bardzo drobno pokroiłam i podsmażyłam na oleju. W mikserze zmieliłam tofu z dodatkiem 1/2 pieczarek usmażonych. Do tak przygotowanej masy dodałam resztę pieczarek, szczypiorek i przyprawiłam do smaku. Na koniec posypałam natką pietruszki. Pychota mówię Wam!
Bardzo fajna pasta z wielkim apetytem bym się poczęstowała
OdpowiedzUsuńJak mieszkasz w okolicy Chełmu Śląskiego zapraszam na poczęstunek
OdpowiedzUsuń