Ktoś powie po co tyle zabawy prościej zrobić kanapkę, ja jednak uważam, że warto sprawić przyjemność również naszym oczom, nie tylko podniebieniu. Dlatego w ramach kolacji były koreczki na grzance z pastą tofu.
by Alex
KANAPECZKI
Składniki: 2 kromki chleba, 1 ogórek, 18 oliwek, 1/2 papryki żółtej, pasta tofu, sól, pieprz ziołowy.
Składniki pasty: 1/2 kostki tofu (90 gram), 6 pomidorów suszonych w zalewie oliwnej, łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz.
Wszystkie składniki pasty zmiksowałam na gładką masę w blenderz. Doprawiłam do smaku. I gotowe.
Chleb podsmażyłam na grillu i pokroiłam na mniejsze cząstki. Każdą posmarowałam pastą, dodałam ogórka, paprykę i na górę oliwkę. Wszystko przytrzymały na miejscu kolorowe wykałaczki do koreczków. Lekko posoliłam i popieprzyłam. I gotowe, niby nic takiego, a oczy cieszy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz