Jestem mamą dwójki dzieci, które mają różne zajęcia poza domem od przedszkola, rehabilitacji po zajęcia z plastyki i ceramiki. Dlatego też, w większości przypadków, gdy gotuję robię to na zapas, aby mieć na 2 dni. Potem z tych składników tworzę różne połączenia. I tak było właśnie w tym przypadku, śniadanko powstało z różnych pyszności, które miałam już w lodówce.
by Alex
Do śniadania użyłam kotletów jaglanych z pieczarkami, ziemniaków z kapustą kiszoną dodałam do nich pieczarki, a marchewka została pocięta na paski nożykiem do warzyw i podsmażona z curry, papryką, solą i pieprzem.
Bardzo mi się smakowo podoba połączenie ziemniaków, kapusty kiszonej i pieczarek.
Innym przykładem recyclingu domowego jest ten talerz pyszności:
by Alex
A mamy na tym talerzu: kotlety jaglane z pieczarkami, pieczarki w ciemnym sosie chili i pastę awokado z pomidorem cebulą i pietruszką.
Ja też bardzo często robię takie dania z resztek z kilku dni i czasami może powstać coś naprawdę pysznego ;) A to śniadanie wygląda przepysznie i świetny pomysł na podanie marchewki. Myślałam, że to makaron w sosie pomidorowym :P
OdpowiedzUsuń