Skończyły mi się smarowidła, musiałam sobie coś przygotować, bo jakoś ostatnio na śniadanie częściej jem chleb lub bułkę niż ciepłe śniadanie. Związane jest to z tym, że ranki ostatnio mam szalone i nie mam czasu na gotowanie na świeżo. Postanowiłam zrobić użytek z niezbyt dobrego szpinaku baby, muszę przyznać, że pasta z niego wyszła równie dobra jak koktajl z jego udziałem. Także ze szpinaku, papryki, awokado i jeszcze kilku składników powstało trio kolorowych past.
by Alex
by Alex
KOLOROWE TRIO PAST
PASTA POMARAŃCZOWA: 1 papryka, 1/2 cebuli, 1/2 puszki cieciorki, pieprz, sól, papryka wędzona.
Paprykę i cebulę drobno pokrojoną poddusiłam na patelni z dodatkiem papryki wędzonej, następnie zmiksowałam z cieciorką i doprawiłam solą i pieprzem.
PASTA AWOKADO: 1 awokado, 1 pomidor, łyżka posiekanej zielonej pietruszki, 1/2 małej czerwonej cebuli, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, przyprawa do masła.
Awokado zgniotłam z przyprawami i czosnkiem. Dodałam drobno pokrojony pomidor i cebulę oraz pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszałam.
PASTA ZIELONA PYSZNOŚĆ: 1/2 opakowania szpinaku baby, 2 ząbki czosnku, 1/2 opakowania cieciorki, sól, pieprz, sos sojowy.
Szpinak poddusiłam na patelni z dodatkiem czosnku i sosu sojowego. Następnie zmiksowałam z cieciorką i doprawiłam do smaku.
Trzy szybkie pasty gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz