by Alex
Obiad ten składał się z:
- kulek z kaszy jaglanej ze szpinakiem
- sosu czosnkowego
- papryk nadziewanych białą kaszą gryczaną
- zupy krem z kalafiora z prażoną cebulką
- sosu pod papryką
Kulki jaglane ze szpinakiem to kasza jaglana z dodatkiem podsmażonego szpinaku, podsmażonej cebuli. Przyprawione solą, pieprze, chili, wędzoną papryką. Całość zagęściłam płatkami drożdżowymi, mąką z ciecierzycy. Formowałam małe kulki i piekłam w piekarniku w temp. 180 stopni ok 40 minut po połowie czasu obróciłam na drugą stronę.
Papryka jej nadzienie to kasza gryczana biała, papryka czerwona, smażona cebula, płatki drożdżowe, szczypiorek i natka pietruszki. Do tego sól, pieprz, papryka zioła prowansalskie. Całość zapieczona w piekarniku do momentu aż papryka będzie miękka.
Zupa powstała z ugotowanego wcześniej wegańskiego rosołu do tego dodałam kalafior i wszyski zmiksowałam.
A sos to pieczony bakłażan, papryka, pomidory i cukinia. Wszystko razem zmiksowane doprawione czosnkiem, solą, pieprzem, papryką wędzoną i chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz