Wiosenny obiad to oczywiście kapusta, kalarepka, marchewka i ziemniaki. Wprawdzie ziemniaki nie polskie, ale całkiem dobre i raz na jakiś czas można zjeść. Uwielbiam takie obiady. Przypomina mi się dzieciństwo. Z tą różnicą, że mój jest w wersji wegańskiej, a jako dziecko miałam wersję wegetariańską, choć rodzina jadła mięso ja zawsze byłam inna i nie miałam na nie ochoty. Dzisiaj w obiadku pojawił się kotlet sojowy.
by Alex
KAPUSTA MŁODA
Kapustka to poszatkowana młoda kapusta podsmażona z marchewką, pomidorem, koperkiem doprawiona solą i pieprzem.
KALAREPKA Z MARCHEWKĄ
Ta pyszność powstała z połączenia kalarepki i marchewki podduszonych razem z dodatkiem rosołku wegańskiego. Przyprawiłam wszystko solą i pieprzem i lekko zaklepałam mąką.
KOTLETY SOJOWE
Kotlety namoczyłam w rosołku, panierowałam w bułce tartej, a jako sklejająca masa wystąpiła gęsta mieszanka wody, przypraw i mąki.
Wygląda bardzo apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń