czwartek, 26 maja 2016

Dzień Mamy

Wszystkim Mamą sto lat!
Ja dzisiaj raczyłam się pysznym śniadankiem oczywiście przygotowanym własnoręcznie.

                                                                      by Alex
 Śniadanko składało się z chleba pszenno-orkiszowego na zakwasie własnej roboty do tego pasta tofu w dwóch smakach i sałatka z roszponką i pomidorkami.

                                                                        by Alex
PASTA TOFU OLIWKOWA

Ta pasta to połowa kostki tofu wędzonego zmiksowana z garścią oliwek, oliwą z oliwek, solą, pieprzem i z dodatkiem szczypiorku.

                                                                  by Alex
PASTA TOFU Z NORI 

Składniki pasty to połowa kostki wędzonego tofu, arkusz nori, sól, pieprz. Wszystko zmiksowane ze sobą z dodatkiem oliwy z oliwek i szczypiorku.

                                                               by Alex

Sałatka to wymieszana roszponka, pomidor malinowy, pomidorki koktajlowe, rzodkiewki i papryka żółta. Doprawione wszystko solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz