Za czasów wegetarianizmu częstym gościem na moim talerzu była jajecznica. I przyznać się muszę, że bardzo ją odchorowywałam. Z perspektywy czasu dochodzę do wniosku, że mój organizm instynktownie odrzucał nabiał i jajka. Po przejściu na wegańską formę czyli tofucznicę nic mi nie jest, wręcz czuję się lepiej. Tym razem bardzo prosta wersja z pieczarkami i ze szczypiorkiem.
by Alex
TOFUCZNICA to podsmażone 3 pieczarki z 1/2 pęczka młodej cebulki ze szczypiorkiem, 1/2 łyżeczki przecieru pomidorowego z kostką tofu. Przyprawione to wszystko czarną solą, kurkumą i wędzoną papryką.
Do tego pyszny pomidor i domowy chlebek na zakwasie. Przepis można znaleźć tutaj - Domowy chleb na zakwasie....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz