by Alex
A więc, mamy tu następujące smakołyki:
- paprykę nadzianą pastą z tofu wędzonego
- potrawkę z cukinii
- zawijasy z cukinii z pastą z fasoli i z pastą z tofu
PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Składniki: 1 wędzone tofu PANDA, 10 czarnych oliwek, 5 zielonych oliwek, słoiczek suszonych pomidorów w zalewie oliwnej, szczypta pieprzu.
Tofu zmiksowałam z pomidorami i częścią oliwy na gładką masę, następnie dodałam pokrojone drobno oliwki.
ZIELONA PASTA Z FASOLI
Składniki: szklanka ugotowanej i obranej ze skórki białej fasolki, 3 łyżki pesto z zielonej pietruszki, 2-3 łyżki oliwy, sól, pieprz
Wszystkie składniki zmiksowałam ze sobą na gładką masę.
PAPRYKA NADZIANA WĘDZONYM TOFU
Składniki: 1 czerwona papryka, pasta z tofu, kiełki rzodkiewki, pasta z wędzonego tofu
Paprykę umyłam, obrałam ze skóry, lekko posoliłam i nadziałam pastą z tofu. Na koniec dodałam kiełki rzodkiewki.
POTRAWKA Z CUKINII
Składniki: 1 mała cukinia, 1 żółta papryka, czerwona cebula, sól, pieprz, wędzona papryka
Wszystkie składniki kroję na drobne paski i podsmażam z przyprawami na oleju, aby lekko zmiękły i połączyły się smaki.
ZAWIJASY Z CUKINII
Składniki: 7 plastrów cukinii (ja ścinałam nożykiem do sera), pasta tofu, zielona pasta fasolowa, sos sojowy, oliwa z oliwek, 7 oliwek
Plastry cukinii zamarynowałam w oliwie i sosie sojowym. Następnie na plastrze cukinii rozsmarowałam pastę dałam oliwkę i zwinęłam.
Oczywiście nie całe pasty zostały do tego wykorzystane, pozostała część "robi" za smarowidło do chleba.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz