Ostatnimi czasy bardzo spodobało mi się mieszanie weganizmu z surowym jedzonkiem. Wprawdzie nie dla mnie same surowe, za bardzo lubię smak mojego domowego chleba czy ciemnego makaronu z jarzynami, jednak w momentach głodu sięgam po surowe i soczyste warzywa i owoce. I oto przedstawiam jeden z takich banalnych pomysłów, po zjedzeniu którego wróciła energia i uśmiech.
by Alex
SAŁATKA Z PIECZARKAMI
Składniki: 2 garści mieszanki sałat, garść kiełków rzodkiewki, 2 pomidory, 2 pieczarki, sól, pieprz, sos sojowy, oliwa z oliwek.
Pieczarki obrałam i pokroiłam w plastry, dodałam sos sojowy i oliwę z oliwek, odstawiłam na pięć minut. W misce wymieszałam sałatę, pokrojone pomidory, kiełki i pieczarki. Lekko posoliłam i dodałam pieprzu do smaku. Gotowe w 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz