Zainspirowana daniem z cukinii podanym na I Tyskiej Wegańskiej Kuchni Społecznej postanowiłam zrobić coś podobnego. Wyszło przepyszne, lekkie i aromatyczne danie. A wyglądało tak:
by Alex
DŁUGA CUKINIA
Składniki: "pesto" z pietruszki, 1 pomidor, 1 mała cukinia, ok 10 czarnych oliwek, sos sojowy.
Cukinię obrałam obierakiem do warzyw tworząc coś na wzór makaronu, wymieszałam z pesto. Następnie połączyłam z pokrojonymi pomidorami i oliwkami. Lekko posoliłam.
"PESTO" Z PIETRUSZKI
Składniki: ok. 50 g orzechów nerkowca, pęczek pietruszki zielonej, oliwa z oliwek, łyżka soku z cytryny, sól, ząbek czosnku, pieprz.
Wszystkie składniki zmiksowałam na lejącą masę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz