czwartek, 14 stycznia 2016

Naleśnikowa propozycja....

Zadałam dzisiaj pytanie moim Dzieciom: co na obiad robimy? W odpowiedzi usłyszałam NALEŚNIKI. Oni oczywiście na słodko, a ja w wersji na ostro. Dzieło moje wyglądało tak:

                                                                   by Alex

NALEŚNIKI CIASTO: 2 szklanki maki pszennej, 3 szklanki mleka ryżowego, 1-2 szklanek wody gazowanej, szczypta soli, 2 łyżki oleju.

Wszystko razem miksuję na jednolite ciasto.

NADZIENIE: opakowanie szpinaku, 3 ząbki czosnku, szczypta soli, papryka wędzona ostra, szczypta curry.

Na górze naleśników jako dodatek smakowy wystąpiły pomidorki cherry podpieczone na oleju czosnkowych z dodatkiem roszponki.

Całość smakowała wyśmienicie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz