Uwielbiam letnie zupy, są lekkie i pełne warzyw. Jedyny problem jaki z nimi mam to taki, że nie potrafię ugotować małej ilości. Z reguły powstaje duży garnek pachnącej zupy, dlatego też jem ją na wet na śniadanie.
Zupy gotuję wtedy w zasadzie zawsze bez makaronu czy innych dodatków ponieważ mogę wtedy zjeść taką zupę każdego dnia z czymś innym
Dzisiaj na śniadanie zupę podałam z tofu wędzonym do tego kromka pełnoziarnistego chleba na zakwasie kotlet jaglany i pasta z bakłażana.
by Alex
Zupa to młoda marchewka, pietruszka, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta włoska, cukinia, jarmuż, rosołek wegański z zamrażarki, sól, pieprz, papryka wędzona, koperek, zielona pietruszka.
by Alex
by Alex
Chlebek na zakwasie z ziarnami. Do tego pasta z bakłażana i papryki. Pasta ta to pieczony bakłażan i papryka pokrojone i doprawione solą, pieprzem, papryką wędzoną, czosnkiem i chili.
Kotlet to kasza jaglana z dodatkiem podsmażonej cebuli, kapusty włoskiej i jarmużu z dodatkiem płatków drożdżowych, mąki kukurydzianej i siemienia lnianego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz