wtorek, 23 sierpnia 2016

Ruskie ze "skwarkami"

Od kilku dni chodziły za mną pierogi wreszcie zebrałam się w sobie i przygotowałam pierogi ruskie z dodatkiem "skwarek" z tofu wędzonego. Pychota.

                                                                       by Alex

Skwarki to tofu wędzone z dodatkiem wędzonej papryki i sosu sojowego podpieczone z cebulą.

CIASTO NA PIEROGI: 3 szklanki mąki pszennej, łyżeczka soli, szklanka wrzątku.

Wszystkie składniki mieszam dokładnie i wyrabiam gładkie ciasto.

FARSZ: opakowanie tofu naturalnego, tyle samo ugotowanych ziemniaków, 3 pokrojone w kostkę i podsmażone cebule, sól pieprz.

Wszystko se sobą mieszam rozdrabniając tłuczkiem do ziemniaków. Nadziewam kółeczka z ciasta i gotuję do miękkości. Podaję z cebulką lub "skwarkami".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz