Dawno nie robiłam placków ziemniaczanych, dlatego też postanowiłam nadrobić to niedopatrzenie i powstały packi z pysznymi dodatkami.
by Alex
Placki ziemniaczane to starte ziemniaki, cebulka, czosnek do tego sól, pieprz, jako zagęstnik mąka z ciecierzycy i mielone siemię lniane. Nie jestem w stanie podać dokładnych proporcji ponieważ robię to na oko widzę po konsystencji. Wszystko zależy od ziemniaków od tego ile jest wody po ich starciu.
Jako dodatki wystąpił sos pomidorowo-cukiniowy czyli w garnku podsmażyłam cebulę następnie wrzuciłam pokrojone dwa pomidory i małą cukinię. Poddusiłam do miękkości i odparowania wody. Doprawiłam chili, papryką, solą i pieprzem.
Do tego jeszcze dorzuciłam podsmażone z sosem sojowym pieczarki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz