sobota, 5 listopada 2016

Placki kartoflane trochę inaczej....

Inność tych placków polega na tym, że postanowiłam wypróbować sposób z internetu czyli zamiast trzeć na tarce zmiksowałam w blenderze. Wyszło super! Doprawiłam solą, pieprzem, papryką wędzoną, cebulą i czosnkiem. Zagęściłam mąką z ciecierzycy. Podałam z twarożkiem z tofu.

                                                                    by Alex

TWAROŻEK Z TOFU

Składniki: 1 kostka tofu 2 ogórki kiszone, trochę wody z ogórków kiszonych, 4 rzodkiewki, szczypiorek, czosnek, sól, pieprz.

Tofu zmiksowałam z ogórkami i wodą z nich. Następnie dodałam startą rzodkiewkę, posiekany czosnek i przyprawiłam do smaku.

Świetny dodatek do placków, ale i na chlebek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz