Uzależniłam się strasznie od pieczarek. Nie wiem o co chodzi, ogólnie je lubię, ale obserwuję, że w sezonie zimowo-wiosennych nie potrafię się bez nich obejść. Dzisiaj proponuję je w towarzystwie sosu czosnkowego powstałego na bazie sojowego majonezu oraz sałatki pozostałej ze śniadania.
by Alex
Sałatka to pomidor z papryką z dodatkiem rzeżuchy, szczypiorku, soli i pieprzu.
Sos czosnkowy to zmiksowane 30 ml mleka sojowego z 60 ml oleju, następnie dodałam 3/4 łyżeczki octu winnego, trochę musztardy, sól, pieprz. Na końcu połączyłam całość z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Natomiast pieczarki pokroiłam w ćwiartki zamarynowałam w sosie sojowym i sosie chili. Następnie wymieszałam w pudełeczku z mąką kukurydzianą, tak aby oblepiła każdy kawałek pieczarki.
ja również uwielbiam pieczarki :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na sos czosnkowy
Podoba mi się Twoja propozycja. Muszę zrobić pieczarki według tego przepisu:
OdpowiedzUsuń