niedziela, 19 lutego 2017

Tofucznica jak jajecznica z dzieciństwa

Od kiedy pamiętam Tata mój robił na śniadanie cebulę z jajkiem. Specjalnie piszę cebulę z jajkiem bo pomimo iż była to jajecznica to przez ogromną ilość cebuli bardziej była to jajecznica z cebulą. Uwielbiałam z nim wcinać ten specjał na śniadanie. Do dzisiaj uwielbiam takie śniadanie z tą różnicą, że zamiast jajka używam tofu.

                                                                by Alex


TOFUCZNICA - 1/2 kostki tofu naturalnego, 1 duża cebula, 6 pomidorków koktajlowych, sól czarna, pieprz, papryka wędzona, kurkuma.

Cebulę podduszam na oleju dodaję pomidorki, na końcu tofu z przyprawami.

Podaję z chlebem orkiszowym własnej roboty na zakwasie własnoręcznie wyhodowanym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz