poniedziałek, 23 stycznia 2017

Karnawałowe przekąski.

Tak naprawdę przekąski, które chcę przedstawić to smakołyki, które podałam na Sylwestra. Ale są to tak uniwersalne smaki, że sprawdzą się podczas każdej imprezki wegańskiej. Proste, nie wymagające godzin spędzonych w kuchni, a smakujące wszystkim, nawet gościom, którzy jedzą mięso.

                                                                               by Alex

Grzanki z chleba orkiszowego w trzech smakach:

  • grzanki z pastą z ciecierzycy z pomidorami suszonymi w oleju z papryką i oliwką
  • grzanki z pastą z tofu wędzonego z pieczonymi pieczarkami z pomidorkiem koktajlowym 
  • grzanki z pastą jak jajeczna z rzodkiewką i kiełkami jarmużu
                                                                           by Alex
Tofu marynowane w occie z dodatkiem wegańskiego majonezu i pieczarki smakujące jak śledzie z cebulką i koperkiem.


                                                                           by Alex

Klasyczna sałatka jarzynowa w wersji wegańskiej i smażone kosteczki tofu z sosem pomidorowo-paprykowym

                                                                           by Alex

Pasta z pomidorów suszonych i ciecierzycy czyli ciecierzyca zmiksowana z pomidorami, czosnkiem, solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz