Kocham nadziane warzywka, to proste i sycące danie. Ostatnio dużo potraw ląduje u mnie na grillu lub w piekarniku. Tym razem padło na ziemniaki i pieczarki. Miałam ochotę na ziemniaki z pieca więc pieczarki nadziałam nieco inaczej niż zwykle. Przeważnie nadziewam je kaszą z dodatkami, tym razem nadziałam samymi warzywami. Do tego ziemniaki pachnące przyprawami, sos czosnkowy i sałatka.
by Alex
Pieczarki nadziane zostały mieszanką z podduszonej cebuli, cukinii, papryki, kukurydzy, tofu wędzonego, szczypiorku. Przyprawiłam całość solą, pieprzem i ziołami śródziemnomorskimi. Do pieczarek dodałam trochę wegańskiego sera, na to mieszankę warzyw. Całość zapiekłam w piecu w towarzystwie ziemniaków. A ziemniaki to pokrojone na ćwiartki surowe ziemniaki wymieszane z olejem, wędzoną papryką, majerankiem i solą. Do tego pomidory z roszponką i sos czosnkowy na bazie jogurtu sojowego.
Pyszny obiad, który nawet tym co nie jedzą każdego dnia wegańsko zasmakował.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz