niedziela, 11 lutego 2018

Grzanki z dodatkami

Uwielbiam domowy chleb jednak czasem zdarza mi się jeść chleb sklepowy zwykły, biały. Nie lubię marnować jedzenia dlatego jak widzę, że chleb zaczyna być mało świeży robię z niego tosty. Jak to ze mną bywa nie mogą być to takie zwykłe z serem i tyle, zawsze coś do nich muszę dodać co z nich robi nie takie zwykłe śniadaniowe danie. Oto moja wersja tostów opiekanych na grillu.

                                                                     by Alex

Jako dodatek wystąpiły podduszone wcześniej do obiadu warzywa: cebula, cukinia, papryka, roszponka i ciecierzyca przyprawione solą, pieprzem, papryką wędzoną i czosnkiem. Na chlebie ułożyłam ser do pizzy na to warzywa i kawałek sera, całość zapiekłam w grill elektrycznym do zrumienienia się chleba.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz