poniedziałek, 26 marca 2018

Wiosenne jedzonko

Nie wiem jak to jest, ale jak tylko przychodzą cieplejsze dni mój organizm się budzi i domaga sałatek i wszelkiego typu zieleniny. Dlatego też często pojawiają się na stole lekkie sałatki, które czasem mają dodatek sera wegańskiego aby były nieco bardziej pożywne.
Ostatnimi czasy co jakiś czas kupuję jakiś ser wegański, którego nie używam na co dzień tak aby wypróbować czegoś nowego. Tym razem padło na ser w typie fety. Muszę przyznać, że w towarzystwie sałatki smakował bardzo fajnie. Delikatny i kremowy.

                                                                    by Alex
 Sałatka to sałata rzymska, ciecierzyca, pomidory, oliwki zielone, ogórek, papryka, cebula, zioła śródziemnomorskie, sól, pieprz, ser typu greckiego.
A oto ser, który został użyty do sałatki.

                                                                            by Alex

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz