Kocham śniadania na ciepło. Czasem śmieję się, że zjadam obiad na śniadanie, a śniadanie na obiad. Ale są dni, ze tak jest prościej tym bardziej, że w porze obiadowej często jestem poza domem na rehabilitacji z Córką.
Oto kilka bardziej śniadaniowych propozycji:
by Alex
To śniadanie to tofucznica z pomidorem i szczypiorkiem do tego maca i sałatka.
by Alex
Burger z sałatą, cebulą i kotletem sojowym.
by Alex
Pasta pieczarkowa z koperkiem, maca, kotlety sojowe.
Pasta pieczarkowa to zmiksowane tofu naturalne z mocno podpieczonymi na oleju pieczarkami. Przyprawione wszystko koperkiem, solą, pieprzem i odrobiną majeranku.
by Alex
Tu mamy klasykę macę z dodatkiem pasty z tofu wędzonego do tego pomidor i rzodkiewka.
Pasta to tofu wędzone zmiksowane z suszonymi pomidorami w zalewie z oliwy, z dodatkiem czosnku, soli, pieprzu.
by Alex
Tutaj resztki z dnia poprzedniego czyli kotlety jaglane z majonezem z aquafaby i pesto z natki marchewki.
by Alex
Kolejna propozycja spod znaku klasyki owsianka z pieczonymi owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz