sobota, 2 grudnia 2017

Aksamitna pomidorowa

Pomidorową uwielbiam pod każdą postacią i zawsze tak było. Od dziecka jak nie wiedziała Mama co na obiad to robiła pomidorową wiedziała, ze wtedy obiad zjem. Mam kilka ulubionych wariacji z soczewicą, z ciecierzycą, z samymi jarzynami itd. wczoraj powstała mega kremowa zabielona wspaniałą w smaku jak dla mnie oczywiście śmietanką od Alpro.

Zupa to mega prosta rzecz. Tak naprawdę 4 składniki: pomidory z puszki, woda, wegański rosół, śmietanka i mieszanka ziół do pizzy, sól, pieprz.

Zupa wyszłam mega kremowa, gdyż gotowana była w urządzeniu do robienia mleka sojowego. Całość pachniała ziołami i był mega kremowa. A śmietanka to pierwsza sojowa śmietanka, która mi smakuje i jest świetnym dodatkiem. Polecam!

                                                                       by Alex

Smak miała dokładnie taki jaki pamiętam z dzieciństwa gdy Babcia robiła pomidorową z dużą ilościa śmietany.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz