piątek, 16 grudnia 2016

Wegańskie pyzy z omastą z tofu

Jak widać na tym blogu wszelkie kluski to jest to co kochamy w domu bardzo bardzo.
Ja osobiście uwielbiam pyzy, tym razem pojawiły się na moim stole w towarzystwie omasty przygotowanej z tofu, cebuli i pieczarek. Towarzystwo iście doborowe.

                                                                         by Alex

                                                                        by Alex

PYZY

Składniki: 300 g ugotowanych przeciśniętych przez praskę ziemniaków, 300 g surowych ziemniaków startych na tarce, sól, mąka ziemniaczana.

Mieszam oba typy ziemniaków całą masę mieszam, tak aby się dokładnie połączyła, dzielę na cztery części. Jedną część odkładam zamiast jej dodaję mąkę ziemniaczaną. Następnie ponownie wrzucam odstawioną część i wyrabiam ciasto na pyzy. Gotuję do miękkości w osolonej wodzie.

OMASTA Z TOFU

Składniki: 1/2 kostki wędzonego tofu, 4 pieczarki, 1 cebula

Całość kroję w drobną kostkę i podsmażam ma złoty kolor, polewam pyzy i obiad gotowy. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz