by Alex
by Alex
by Alex
Pyszne delikatne ciasto, nadzienie lekko ostre do tego sos chili słodki i sos sojowy prosto i SMACZNIE.
NADZIENIE: kostka tofu wędzonego, parę liści kapusty pekińskiej, kilka pieczarek, marchewka, cebula, szczypiorek, sól, pieprz, papryka wędzona, czarny sezam.
Wszystkie składniki farszu drobno pokroiłam i poddusiłam na patelni doprawiłam i odstawiam do ostygniecia.
CIASTO: 250 g mąki, 3/4 szklanki gorącej wody, pół łyżeczki soli, łyżka oleju.
Ciasto zagnieść dokładnie, aby było miękkie i elastyczne. Zawinąć w folię i odstawić na 30 min. Następnie walkować na ok 3 mm. Szklanką wyciskałam okręgi i nadziewałam. Następnie gotowałam ok 15 minut w parowarze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz