Uwielbiam makaron pod każdą postacią. Wczoraj postanowiłam zacząć przed wakacjami wyjadanie zapasów. Na pierwszy front ruszył makaron muszle bezglutenowy. Został nadziany i wstawiony do pieca w towarzystwie sosu. Pysznie i prosto.
by Alex
by Alex
by Alex
Przygotowanie potrawy zaczęłam od podgotowania makaronu. Następnie poddusiłam pieczarki z czerwoną cebulą. Gdy były miekkie dodałam posiekaną natkę pietruszki. Nadziałam muszle pieczarkami. Na dno naczynia żaroodpornego wlałam passatę pomidorow, doprawilam solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami włoskimi. Na sos ulozylam muszle na to dałam listki bazyli i staram wegański ser cheddar. Zapiekłam ok 40 min w temp. 180 stopni. Całość znikła w kilka chwil.
Wygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuń