Lato, upał, ale czasem zjeść coś trzeba. Pomyślałam, zjadłabym zapiekankę i powstała prosta, smaczna zapiekanka. Dwa główne składniki i w zasadzie jeden dodatek. Choć ja dodałam jeszcze kilka słupków papryki i trochę cebuli, ale bez nich zapiekanka te będzie super.
by Alex
by Alex
Zapiekanka to ułożone na przemian plastry cukinii i pomidora tak przez całą formę. Następnie między niektóre plastry włożyłam żółtą paprykę i cebulę. Piekłam do miękkości w temp. 190 stopni. U mnie proces pieczenia trwał ok 20 minut. Podałam zapiekankę z lutenicą i klopsikami z tofu wędzonego.
Klopsiki to zmiksowane tofu wędzone z pomidorami suszonymi z dodatkiem papryki żółtej, cebulki i czosnku. Z tej masy formowałam kulki i smażyłam na złoto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz