Kocham lato, chociaż wcale nie za upały, ale za pyszne, pachnące świeżością warzywa i owoce. W tym okresie w roku dostaję rozdwojenia jaźni bowiem nie wiem co jeść tyle jest wszystkiego. Wchodzę do warzywniaka lub jadę na targ i mogę wybierać do woli to jest niesamowite. Większość oczywiście pochłaniam na surowo jeśli coś potrzebuje obróbki to wrzucam na parę. Warzywa gotowane na parze mają zupełnie inny smak, są aromatyczne i pachnące. Z dodatkiem właśnie tak przygotowanego kalafiora była moja propozycja sałatkowa, lekka i pyszna.
by Alex
Do ugotowanego na parze kalafiora dorzuciłam sałatę rzymską, pomidory, rzodkiewkę, szczypiorek i oliwki. Dodałam do tego kotlecika jaglano - pieczarkowego. Kotlet to ugotowana kasza jaglana, pieczarki podsmażone z cebulką, sól, pieprz, koperek, masa zagęszczona mąką z ciecierzycy i płatkami drożdżowymi. Smażone na złoto na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz