by Alex
Obiad mój to kompozycja różnych smaków. Na talerzu znalazły się:
- gołąbki z sałaty z nadzieniem z kaszy jaglanej i szpinaku
- tofu w panierce
- pasta z avocado
- kotlet jaglany z pieczarkami
- pesto z natki marchewki
Tofu naturalne zamarynowałam w sosie sojowym i sosie chili, następnie obtoczyłam w mące kukurydzianej i piekłam na złoto.
Pasta z avocado to avocado rozgniecione z dodatkiem soku z cytryny. Do tego dodałam czerwoną cebulę drobno pokrojoną, pomidora, zieloną pietruszkę, sól, pieprz, ostrą wędzoną paprykę.
A kotlecik to kasza jaglana do tego podsmażone pieczarki, sól, pieprz, koperek. Zagęszczone łyżką kopiastą mąki ziemniaczanej. Kotleciki obtaczałam w bułce tartej i smażyłam na złoto.
Pesto to zmiksowana natka marchewki z oliwą z oliwek, solą, pieprzem. Następnie dodałam nerkowce chwilkę zmiksowałam. I gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz